28-11-09

CALAMARATA MET EEN SAUS(RAGÚ) VAN TONIJN

CALAMARATA MET EEN SAUS(RAGÚ) VAN TONIJN

Ingredienten: 60gr calamarata pasta, 1 snede  tonijnfilet, ½ wortel, een stuk selder, look, 4 gepelde tomaten, een lepeltje tomatenconcentraat, 1dl witte wijn, olio extravergine, peterselie, zout en peper

 

Was de selder en de wortel en versnij zeer fijn

Neem een pan en doe er enkele eetlepels olie in

Voeg de groentesnippers en een beetje look (of lookpoeder) toe

 

Doe er de wijn bij en laat verdampen

Wanneer de wijn grotendeels is verdampt voeg je de in blokjes gesneden vis toe

Meng en voeg zout toe

 

Voeg de op stukjes gesneden tomaten toe maar ook 1 glas water

Doe ook het tomatenconcentraat erbij en breng op smaak met peper

Na enkele minuten zet je het vuur lager en laat je alles nog enkele minuten verder pruttelen tot het meeste vocht is verdampt

 

Kook ondertussen de pasta bijtgaar

 

Giet af en voeg toe aan de vissaus. Bestrooi met wat verse peterselie

WIJN: Langhe Favorita Abrigo (zie: www.wijnuititalie.be )

20:38 Gepost door tarlo in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.