09-09-11

WIJNPRODUCENTEN WWW.WIJNUITITALIE.BE (3)

AZIENDA AGRICOLA INTROVIGNE

De naam Introvigne heeft een speciale betekenis en verklaart optimaal  de geschiedenis van deze familie.  Introvigne betekent namelijk  letterlijk “in de wijngaard”.  Al meer dan 2 eeuwen produceert en verkoopt de familie Introvigne wijn in het dorp Fontanelle, provincie van Treviso (regio Veneto). 
De harde, taaie, kalkhoudende grond en het microklimaat van deze mooie streek, die zich uitstrekt langs de Piave-rivier, zijn de voorwaarden om  de bekende, fruitige Prosecco-druif te bekomen.  De Azienda Introvigne is een familiebedrijf.

AZIENDA AGRICOLA CURTO MARCO

Curto Marco is een familiebedrijf van wijnbouwers in de Langhe-streek, die sinds 3 generaties van vader op zoon wordt doorgegeven. Het bedrijf omvat 4 hectare wijngaarden in het gehucht Annunziata, bij de gemeente La Morra, in het hart van de Barolo-productiestreek. Curto Marco en zijn vrouw Adele bewerken zelf hun wijngaarden, plant per plant, in alle seizoenen en met respect voor de natuurlijke cyclus van de planten. Alle wijngaarden liggen rondom de wijnkelder. Het persen van de druiven gebeurt dus onmiddellijk na het oogsten. Daarbij worden de trossen handmatig geplukt en in kleine kisten gelegd.  Zo kan de kwaliteit van de druiven optimaal worden gecontroleerd.. De wijnkelder is klein maar modern: er worden houten vaten gebruikt maar ook inox vaten, (gedeeltelijk met thermoregulering) om de temperatuur te controleren tijdens het gistingsproces. Bovendien gaat er zeer veel aandacht naar de wijn in de fase van   Moreover, great attention is given to winemaking, which is carefully followed up by the winery owner with a great respect for tradition and use of cutting edge technology.     zie=>   http://wijnuititalie.skynetblogs.be/

 

AZIENDA AGRICOLA 'IL BACIO'

l'Azienda agricola Il Bacio ligt in Tavarnelle Val di Pesa, in het midden van Toscane, op 20 minuutjes van Firenze en op 30 van Siena  en San Gimignano. Il Bacio produceert behalve wijn ook olie, grappa en Vin Santo enkel en alleen uit biologische teelt. Sonia en Franco produceren in hun mooi gerestaureerd koloniaal huis tussen de glooiende heuvels de biologische wijnen Chianti 'Rubino' met het hoogste D.O.C.G.-garantielabel en de wijn 'Luna' I.G.T., gemaakt van de beste San Giovese-, Merlot- en Cabernet Sauvignon-druiven van de wijngaard 'Il Quercione”.  Je kan bovendien  gaan genieten van de rust en stilte in een van de mooi ingerichte appartementjes in hun mooieAgriturismo  => http://www.ilbacio.net

AZIENDA AGRICOLA MICHELE REVERDITO

In Rivalta, een dorpje in de gemeente La Morra, is de Azienda Agricola van Michele Reverdito gevestigd. In 2000 heeft Michele met zijn zus Sabina het ambitieuze plan opgepakt om te beginnen met de vinificatie van hun druiven. Voorheen maakte de familie Reverdito zelf geen wijn maar leverde de druiven aan coöperaties. Tijdens ons bezoek viel direct Michele’s grote passie opvoor het familiebedrijf en haar prachtige producten. In de korte tijd dat Reverdito zijn eigen wijnen produceert, heeft hij al divemenig succes geboekt waaronder onderscheidingen in de Gambero Rosso en in het Duitse Wein Gourmet. Het landgoed van de familie Reverdito omvat ongeveer 20 hectaren waarvan 0.5 ha Alba Dolcetto, 2.5 ha Langhe Nebbiolo, 12 ha Nebbiolo van Barolo en 5 ha Barbera d’Alba

13:20 Gepost door tarlo | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

WIJNPRODUCENTEN WWW.WIJNUITITALIE.BE (2)

 

PRODUTTORI DI CORMONS

Good wine is born in the country: Cantina Produttori Cormons has made this country saying its own and has focused a large part of its production project on the care of its vines, drawing up a Statute, supported by a Country Book, which is a meticulous code of conduct that all the partners must comply with. All the details and the dates of winter pruning are noted here, along with details of agronomical practices and of cultivation operations, specifying products and doses. Each partner reports the dates of the beginning and the end of the phenological phases of the varieties cultivated, so as to obtain a uniform and high qualitative standard of the grapes. The Country Book is aimed at obtaining a product that is reliable from an organoleptic point of view and is of excellent value; therefore, the battle against parasites foresees a minimal use of fungicides, and focuses on the constant monitoring of the over 400 hectares of vines. Eight equipped weather centres, set in various points across the territory, record any change in the climate, in the temperature, humidity, solar radiation and quantity of rainfall, every two hours. The data that is gathered arrive in real time at the computerized control centre of Cantina Produttori Cormons where they are examined carefully in order to prevent any kind of anomaly. Technology that respects age-old customs: harvesting is carried out strictly by hand and now 85 percent of the vines are cultivated biologically. A perfect mix of tradition and high technology that allows Cantina Produttori Cormons to keep the area under control, to obtain grapes of exceptional quality and therefore excellent wines at reasonable prices. The Cormons Method, result of the experience of Master Cellar man Luigi Soini: it is a process of cold vinification that foresees the maceration of the grapes in a special refrigerated press that allows all the polyphenolic elements to be extracted, the precious antioxidant and aromatic substances and mineral salts, and produces a wine of very high organoleptic quality. Fermentation occurs at a controlled temperature and the new wine is then fined for more than six months in large oval casks that have a capacity of 9600 litres each, and made from three different types of oak. The Rinascimento, Tocai Friulano, Malvasia Istriana, Pinot Bianco and Traminer series today represent the maximum result of this productive methodology that extracts, whole, from the grapes, the elements that make excellent wine.

13:15 Gepost door tarlo | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

WIJNPRODUCENTEN WWW.WIJNUITITALIE.BE (1)

 

AAZIENDA AGRICOLA MASSANO

Azienda Agricola Massano bestaat al anderhalve eeuw en momenteel bestaat ze uit 12 hectare wijngaarden gespreid over de dorpen San Martino Alfieri en Govone (Noord Italië, Piëdmont) in de heuvels van de Langhe, Monferrato en Roero.
 Het is een familiebedrijf en het stokpaardje is zonder twijfel de Barbera-wijn, die het laatste decennium een belangrijk proces doormaakte van herwaardering en verspreiding.  Met de waardevolle Barbera wijnstok wordt Barbera d’Alba en Barbera d’Asti geproduceerd (die in maart 2008 zelfs de D.O.C.G-erkenning verkreeg).  De druiven die worden gebruikt om deze wijnen te maken, worden laat geoogst nadat ze volop konden rijpen aan de wijnstokken.
 De Barbera-wijnen worden geflankeerd door de Grignolino-, Dolcetto- en Bonarda-wijn wanneer het over rode wijnen gaat en de witte wijnen zijn vooral Cortese, Chardonnay en Arneis. Het bedrijf Azienda Agricola Massano is al jaren sterk begaan met het milieu en zet zich ervoor in bij de kweek van de vruchten

 

AZIENDA AGRICOLA CESTE

Govone, in the heart of Piemonte, point of junction among Langhe, Roero and Monferrato wine areas. Govone, the town where great wines born: fertile and rich soils, cultivated by skilled hands of they who always turn one's eyes to the future with the tradition strengh. The History of our family is interlaced from always with wine-growing. The best witnesses are the vines of Barbera, now of 70 years, of the vineyard "Trono", that always with steadily and generosity they have donated and still donate their fruits to the quarter generation of the family. Ability and constant want to improve have concurred then to catch up high qualitative levels.Quality - genuineness - trace. From fifteen years longer our company leads own vineyards defending them from the attacks of the parasites by means of the Sistema di Lotta Integrata. It is a technique of agricultural production supported by the European Community that allows to reduce the use of treatments. One obtains thus a greater genuineness of the product and a reduction of the environmental impact.Since 2009 our company leads also a part of our vineyards with Organic Method, that provides the use only of products from natural origin. From the growing of the grapevine to the delicate moment of vintage time and on to the preparation of the wine in the cellar, we follow directly every working process according to our Disciplinare Tecnico Aziendale di Produzione. We guarantee the trace of our products publishing on line the "Carta d'Identità" (Identity Card) of every wine, with important technical data and also with the analysis on the finished product. An innovative way to show the quality and genuineness of our win. Our company has is site in a panoramic position, immersed in the vineyards that you can easily visite. Our wine cellar is divided into two parts: an upper part for the wine making, bottling and stocking and a characteristic basement part when the wine ages. Our customers and all the visitors of our cellar can taste our wines and some typical gastronomic specialities from these area in our cosy tasting room.

 

PRODUTTORI DI GOVONE

Govone heeft geografisch een belangrijke strategische positie doordat het zich bevindt daar waar 3 kostbare wijngebieden elkaar ontmoeten: Langhe, Roëro en Monferrato.  In dit mooie dorp, waar eveneens het mooie kasteel van de gewezen Koninklijke familie staat, vindt men de Azienda Agricola “Produttori di Govone” (Govone, Piëmont), opgericht in 1958 onder de vorm van een coöperatieve vennootschap die vandaag ongeveer 200 ‘aziende agricole’ groepeert.

 De goede ligging laat de ‘Produttori’ toe om de klassieke Barbera d’Alba te produceren (samen met Nebbiolo d’Alba en Dolcetto, de typische rode wijn uit de Langhe) maar ook de witte ‘Roëro Arneis’ wijn met D.O.C.G.-erkenning.  Sinds enkele maanden ook de typische wijnen uit Monferrato, namelijk Grignolino en Ruché.
Het bedrijf heeft een moderne aanpak in alle productiefasen.

 


13:10 Gepost door tarlo | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |